hello! Im Sim Simi
Wanda Anderlina

Teringin nak blogskin THEMA sendiri tak??
nak tempah cbox background??
Mula dengan RM3 sahaja
text me : 0108984265 (maxis)
Harga Boleh Runding :)












blogskinby:SchaaAlHassan
editby: Wanda Anderlina
36 Perkara tentang Lelaki

1.Sebenarnya Lelaki tidak mencari wanita yang cantik, yang dicari adalah wanita yang sejuk hati melihatnya dan mempesona. (Untuk itu, dia selalu meminta Anda berdandan. Bukan kerana dia mata keranjang, tetapi mereka ingin Anda terlihat mempesona).

2. Lelaki sangat benci dikhianati. (Walau mereka egois, keras, dan kuat, tetapi mereka adalah makhluk yang lemah).

3. Ketika saat ini dia menyukai Anda, beberapa saat kemudian, dia lupa dan malah asyik bersama kawan-kawannya. (Hal ini adalah wajar, tetapi bukan bererti Anda tidak pernah ada di hatinya).

4.Dalam sehari, dia akan sibuk bermain dan menjalani aktivitinya bersama kawan-kawannya. Tetapi percayalah,ketika dia bersiap hendak tidur, Anda selalu ada di dalam fikirannya. (Dan percayalah, mereka suka senyum-senyum sendiri saat membayangkan betapa cantiknya Anda hari ini).

5.. “Awak sedang buat apa?” atau “Dah makan belum?” adalah ayat yang paling selalu diucapkan oleh lelaki ketika di telepon. (Mereka memang bukan makhluk yang pandai berbasa-basi, tetapi mereka sungguh ingin tahu semua hal perkara tentang Anda).

6. Jika seorang lelaki benar-benar mencintai Anda, dia akan menerima Anda apa adanya. Tak peduli Anda gemuk, hitam atau berjerawat. (Mereka mungkin akan memberi nasihat pada Anda untuk diet ketika Anda merasa gemuk, tetapi mereka tulus mencintai Anda).

7. Lelaki sangat tergila-gila ketika melihat senyuman Anda. (Untuk itu jangan memelihara muka yang masam di wajah Anda, tersenyum dan buatlah dia semakin terpesona).

8. Lelaki akan melakukan apa saja untuk menarik perhatian Anda. (Termasuk menceritakan kisahnya kepada bekas kekasihnya, walau terkadang hal ini tidak perlu diceritakannya pada Anda).

9.Jika lelaki ingin bertemu dengan orang tua Anda, jangan ragu dan malu. Dia serius dengan Anda!.

10. Lelaki ingin selalu berbagi semua hal dengan Anda, namun terkadang dia tidak boleh mengungkapkan semua hal dengan baik. (Untuk itu, jangan paksa dirinya bercerita jika memang dia belum siap untuk bercerita kepada anda).

11. Sesekali, lelaki menangis. (Semua bayi, lelaki mahupun wanita menangis, dan lelaki dewasa juga memiliki rasa sedih, ketika mereka kecewa dan sedih, mereka pun boleh menangis seperti Anda. Berikan pelukan dan sokongan padanya,kerana Anda ada untuknya).

12. Jangan berusaha membuat lelaki marah,kerana mereka adalah makhluk tuhan yang mudah marah.

13. lelaki adalah makhluk simple, mereka bukan tipikal yang selalu berharap dan berandai-andai.

14.Saat Anda membuat seorang lelaki jatuh cinta, selamanya dia tidak akan pernah boleh melupakannya. (Untuk itu boleh dikatakan lelaki lebih lemah dan susah melupakan dibanding wanita).

15. Jangan pernah berkata padanya, “Mmhh…….lupakan jelah” kerana hal ini akan membuat dia bertanya-tanya dan bahkan curiga pada Anda. (Seperti halnya wanita, mereka juga makhluk yang sensitif dan mempunyai rasa ingin tahu).

16. Lelaki tidak akan pernah boleh tidur, jika dengan perlahan Anda mengusap belakangnya. Dan membelai lembut kepalanya. (Percayalah, jika Anda melakukan ini pada kekasih Anda, maka ia akan terus menerus merindukan Anda).

17. Lelaki selalu memiliki cara untuk memuji Anda (baca: merayu Anda).

18.Jika Anda berkata tidak, yang ada di dalam pikiran lelaki adalah “Akan aku cuba lagi” (Masih ingat kan saat dia meminta Anda menjadi kekasihnya?).

19. Anda tidak akan pernah boleh membuat lelaki memahami dalam sekali bual saja. Mereka makhluk yang cerdas, tetapi terkadang susah bagi mereka untuk memahami Anda. (Begitulah lelaki menyebut wanita sebagai makhluk yang susah dipahami).

20.Lelaki sangat menyayangi ibunya.

21. Lelaki akan menyimpan sebagian wangnya hanya untuk membeli hadiah kecil untuk Anda.

22.Jika seorang lelaki dengan sungguh-sungguh mengatakan, Anda adalah satu-satunya orang yang dicintainya, percayalah, perkataannya tulus dari dalam hati.

23.Wanita, adalah kelemahan setiap lelaki. (Mereka tidak akan tahan melihat air mata jatuh dari mata Anda. Mereka juga tidak suka melihat Anda bersedih).

24. Tak seperti wanita, lelaki lebih jujur dan terbuka tentang diri mereka. Mereka lebih menerima kekurangan apa adanya.

25. Percaya atau tidak, lelaki adalah juri yang adil dan baik.

26. Walau kadang-kadang mereka kelihatan selekeh, tetapi pada dasarnya lelaki suka kebersihan,bau wangi, dan keindahan.

27. Lelaki lebih suka pada wanita yang menghargai dirinya apa adanya.

28. Lelaki mencintai seorang wanita yang boleh menjadi sahabat, sekaligus kekasih baginya.

29. Jika ada seorang lelaki yang menceritakan masalahnya, Anda cukup mendengarkannya. Jangan beri nasihat atau menyalahkan dirinya.

30. Jika ada seorang lelaki menyukai Anda, lihat lebih jauh ke dalam matanya. (Mata adalah jendela hati, dan ia tak pernah menipu).

31. Lelaki selalu memiliki cara untuk menghindarkan Anda dari lelaki lain. (Salah satunya dengan menolak diajak jalan-jalan ke shopping mall).

32.Ketika lelaki menginginkan sesuatu, mereka akan membayangkannya. Tetapi mereka tidak mahu terlibat terlalu jauh. Mereka lebih cenderung memendam dalam-dalam keinginan mereka jika tahu keinginan itu susah diwujudkan.

33.Fantasi lelaki tentang wanita adalah satu-satunya fantasi yang tidak mungkin dibatasi.

34.Jika lelaki mulai serius dengan hubungannya, maka mereka akan menjadi makhluk yang super aktif. (Inilah mengapa dia selalu berusaha menjemput dan menghantar Anda, serta selalu memeriksa inbox message di dalam handphone Anda)

35. Jika Anda tahu bagaimana menaklukkan lelaki Anda, mereka tidak akan pernah boleh jauh dari Anda.

36. Bagi lelaki, melupakan seseorang memerlukan waktu yang lebih lama dari seumur hidup.
best pillow :)
hey holiday :)
hey , nampak coklet M&M atas nie ..
yea , aku sedang menikmati kelazatan M&M saat ni .. 
kau ade ?? tak de kan ? ... sedap weyh ....
jeles tak ?? .... haha :)


dear diary , dear next year , dear 2012 ..
ape korang buat sepanjang cuti sekolah nie ??.....
bercuti , melancong , merempit , dan lain-lain ..
ha .. tak kesah la ape korang buat time cuti .. name pon cuti , kene enjoy la .. rite ?..

seriously , kerje sekolah cuti sekolah nie tak siap .. subject Pengajian Am , Pengajian Perniagaan , Sejarah ..
serious banyak weh .. bukan mcm korang kene bulat A,B,C . esei memanjang . tiap subject to 10 esei lebih ..
esei STPM , faham je laa ... cuti nie , aku sebok dengan lesen , piano , laptop , makan , tidur , meses , gayut .. tiap hari rutin yang same .. copy paste je rutin tiap tiap hari ..

nak tolong aku buat keje sekolah tak ? serious weyh , aku malas ..
aku belum ready nak sekolah lagi next year .. 
baju sekolah belum beli , chrismast belum sambut , nak bikin rambut baru , tak nak potong kuku ..
kuku aku panjang .. haha .. nak pakai pewarna kuku .. blue colour ..
tapi nak sekolah nie ,masalah betol .. cis !!

nak sambut chrismast nie dengan sepupu aku .. Ericson , ajak la aku pegi rumah kau !!
rindu kau gillerr .. rumah pakcik aku , sedara-mara aku , time chrismast la best ..
kalau ade joget malam tu , aku nak balik kampung .. tak saba doh ..

Im so Obsseses with fashion..
today , Wanda nak sharing dengan korang .. something yang Wanda TERLALU obses ..
kalau jumpe dekat tv , rase nak nangis, nak jerit , nak gigit , nak peluk dan nak beli.. 

bukan selalu pon nak sharing dengan korang ..
korang pon kene tahu yang Wanda terlalu obsses dengan benda nie ..

okey tengok gambar bawah nie .
CHANEL ..
sebuah jenama fashion yang terkenal ..

VICTORIA SECRET

FOREVER 21
butik pilihan Wanda and mama .. pantang jumpa sure masuk ..

GUCCI

GUESS

PRADA

DKNY

BOBBI BROWN

M.A.C


freebies : header black
hye .. kite jumpe lagi .. hari nie nak kasi korang freebies baru edisi HITAM .. black is cool .. rite ?

so , nak sharing la header tak seberape ni dengan korang ..
check this out !

http://2.bp.blogspot.com/-MFPerEC4hiU/TuY4e-wtR9I/AAAAAAAAA2Q/n3KtSk-qEZQ/s1600/black+shadow.png

http://2.bp.blogspot.com/-nfV0o20V9Hc/TuY4hAgbFvI/AAAAAAAAA2Y/jWBZuCm81e8/s1600/dear+bloggie+blax.png

http://2.bp.blogspot.com/-MavK8nOghIQ/TuY4kgRfW1I/AAAAAAAAA2g/0L3TwpvoMY0/s1600/fairy+tales.png

http://1.bp.blogspot.com/-0QS_2NrFrnI/TuY4naLZ2SI/AAAAAAAAA2o/XiLqMBsae2k/s1600/impossiblity.png

http://4.bp.blogspot.com/-mRvDo8_jlVI/TuY4pzmTcGI/AAAAAAAAA2w/tZyd7mK1bWQ/s1600/just+be+yourself.png

http://1.bp.blogspot.com/-oKuWMtD09Os/TuY4sCMofzI/AAAAAAAAA24/-sHxhfzaNmI/s1600/little+big.png

http://2.bp.blogspot.com/-4urJ9yvUcfE/TuY4utnpadI/AAAAAAAAA3A/xguPBytBJgw/s1600/purplicious.png

http://1.bp.blogspot.com/-nAFjVczP_HU/TuY4w7RpgrI/AAAAAAAAA3I/TxYzpJQXFfI/s1600/take+a+smile+black.png

http://1.bp.blogspot.com/-pDokPkXmRmE/TuY4ygshJ1I/AAAAAAAAA3Q/W_yMEZfH98Y/s1600/the+official+blog.png

http://1.bp.blogspot.com/-UaV2KEDBXOE/TuY40eYW64I/AAAAAAAAA3Y/X3Nwsd0mOkM/s1600/the+typewriter.png




haa . nie saje .. ade 10 freebies header edisi hitam khas untuk korang .. ambik laa :)
ikhlas ni tau :)
scene tak leyh belah , malu :(

hari nie sabtu .. suami aku pergi kem .. 
aku kene pergi (KPP) ..

malam tu , tidur tak lena . setiap 5 minit sure terjaga ..
pukul 6 setengah pagi .. suami aku kol , dia cakap nak gerak dah .. belagak dekat wanda , ''ape barang bangun lewat''
argghh , sebok je .. nie first time die bangun awal kot .. hehe ..

bila dah pukul 8 pagi .. ini yang terjadi ..

ONCE UPON A TIME
pukul 8 setengah tunggu maksu dekat kedai die , tapi maksu belum sampai , kerani dia je ade ..sementara tu saje sembang dengan kerani dia , sebab memang dah kenal lame kerani tu , actually , kerani tu ex-school wanda dulu .. kerani tu form six jugak . tu yang menyembang rancak je ..
dalam bape minit lepas tu , datang la sorang mamat nie .. 
dari gaya , tahu sangat budak uitm or poli ..

tanggapan wanda mase tu , maybe dia nie pangkat abang kot , sebaya dengan suami aku ..
5 minit lepas tu , maksu pon sampai .. so kami kene la naik kereta .. 
dia buat keje dia , aku buat keja aku .. masing-masing tak peduli ..
tapi yang scene yang tak leh blah , mase dalam kereta masing-masing senyap . maksu sorang je sembang ..
semua pakat tunduk main hendset , time tu la nak meses laaa .. rupenye hendpon kami same , terus wanda simpan hendpon .. malu wooookkk .. hendpon same .. haha ..

sesampai je sane , maksu teman kami kejap je . lepas tu maksu biakan kami berdua je . dah la terkontang kanting pendek dekat situ .. ramai wookk .. naik pengsan time beratur .. depan belakang kiri kanan semua laki .. wanda je sesat pompan .. haha , rase mcm nak nangis je .. pape pon , aku tunggu abg tadi .. mane abg tu pegi aku ikut , walaupun kami tak cakap .. aku 1 patah , kau 1 patah .. scene tak leyh belah kan ? SUCK !!

tapi wanda suke tegur orang .. hehe that's why tak la bosan sangat .. tapi sampai ke balik tak sembang dengan abg tu .. actually , mase dalam kelas tu , rahsia dah terbongkar .. dia bukan nye abg , dan dia bukannya adik .. kami sebaya .. kantoi , sebab wanda nampak IC dia .. tahun 1993 .. cis ..
selama nie aku ikut buntut budak sebaya .. wekkk :-p
aku tak suke .. so cepat-cepat blah , cari member pompuan ..
dah dapat member pompuan ape lagi , naik tocang laa . sembang tak cukup air liur ..

time nak balik tu , tunggu maksu .. sampai rumah pukul 4 setengah ..
maksu hantar .. thanx maksu , sudi hantar sampai rumah , walaupun bukan depan pintu rumah .. hehe :)
I LOVE YOU too

hari nie jumaat .. ape lagi . mengadap Maharaja Lawak Mega dekat Astro Warna laa ..
bestt wook !! ....

esok nak bangun awal .. nak pergi buat test computer .. nak buat lesen punyee .
hope esok dapat buat .. harap lulus laa . tak nak gagal , kang kene tambah duit lagi .. hehe 
korang doa kan untuk wanda yea .. :)

haaa .. nak cite nie , tadi kan .. time khusyuk tengok maharaja lawak tu ..
handphone bunyi ..
tengok-tengok suami wanda call . dia jarang nak call wanda ..

wanda : Hello ..?
dia : haa .. hello ..
wanda : emm ... nape ?
dia : nak cakap cikit ni ...
wanda : ape die ?... (tak sabar na tahu)
dia : I LOVE YOU .. hehe
wanda : (shock) haaa ......... hehe ..
dia : haha .. gentle tak ..
wanda : (still tekejut) ... hehe .. yele tu ..

seriously , memang mcm kaku . terkezut .. haha .. suami wanda tu memang gitu .. suke buat org tekezut je ..
haha .. 



by the way , I LOVE U too , sayang 
nak cakap tadi , tapi still tekejut .. haha .. mcm kene electric je .. huhu :-p
newest of me :)
ASALAMUALAIKUM
okeyh .. aku nak letak muke suci aku .. lepas tu , baru muke baru pakwe aku .. hehe :)

peliks kan .. aku edit .. mcm sakai .. hehe ..

jgn gelak .. tomoi kang !

it's real of me :)

haaaa . aku peliks .. aku ngaku ..

muke bawah nie , korang nak gelak pon tak pe .. haha :)
sebab kalau snap gmba die suke buat muke :-p



pssstt .. he is my husband .. :)

i love him a lot 
jgn bagitau die :-p
//masker muka semula jadi

hye peeps ..
kat sini wawa ade something nak share dengan kengkorang semua ..
yang jauh mari dekat yang dekat mari rapat ...
hehe ,..


MASKER 
sape tahu masker tu ape ? or sometimes dikenali sbg pupur ..

sekarang kite bercakap tentang masker muka yea ..
baik lelaki atau perempuan semua pakai masker . sebagai penjagaan diri ..

jom kite tengok bawah nie , macam mana nak buat masker semula jadi ..




Sebut saja MASKER sudah tentu akan terpikir teros pada insan2 yang mahukan kulit yang tegang & segar kan???heehhe...yg tue memang tidak dapat dinafikan bahkan MASKER pada masa kini bukan sahaja digilai oleh kaum hawa akan tetapi turut digunapakai oleh kaum adam jugak..

Bagi membuat MASKER secara semula jadi, cara yang paling mudah adalah dengan menggunakan TIMUN iaitu dengan menggunakan belakang TIMUN tersebut. Parut belakang TIMUN yang berwarna hijau tu & secara tak langsung kan akan dapatlah menghasilakan banyak getah & boleh dijadikan MASKER wajah...MASKER kebiasaannya digunakan pada sebelah malam sebelom tido..

***p/s :: selamat mencuba..!!
( diolah semula dari KOSMO28/12/2009 )
Hola Desember :)
say Hello to Disember ..
Disember is the last month of a year .. Every year we meet Disember .. rite ?

ramai orang planning macam-macam apabila bertemu bulan Disember ..
-prepare untuk sekolah tahun depan ,
-planning nak bercuti mane sepanjang bulan Disember ,
-plan nak balik kampung dengan keluarga .
-time Disember jugak nak pergi oversea ,
-nak buat kenduri kahwin kali kedua ,
-nak sunat kan anak lelaki time bulan Disember ,
-prepare untuk sambutan Chrismast , 
-azam tahun depan pon kene prepare tau ..



hemm ... banyak orang banyak ragam ..



macam-macam kene planning .. so , ape plan wawa bulan disember ??
menjadi ke tak ,  tu takdir tuhan , kite planning jer ..

-nak ambik lesen
-nak beli majalah Intrend Disember
-nak balik kampung
-nak dapatkan seekor kucing
-nak pergi bercuti ke Genting Highland
-nak belajar masak , sebab dah 18 tahun ..
-nak prepare azam yang sesuai untuk tahun 2012

 maybe ini je kot planning wawa buat mase nie .. korang amacam ?? tak nak planning ape-ape ..








|